KÖTTGRYTA MED PAPRIKA OCH GRÄDDFIL
Paprikafrukterna hör till våra bästa C-vitaminkällor. Man kan använda gröna, röda eller gula, allt efter tycke och smak. Den här grytan blir både färgrik och stark - och dessutom nyttig och god förstås.
4 portioner
500 g benfritt nötkött av t ex
innanlår eller högrev
1 msk vetemjöl
1½ tsk salt
1 krm vitpeppar
1 tsk paprikapulver
smör eller margarin
ca 1 dl kokande vatten
2 gröna paprikor
2 röda paprikor
1 stor gul lök
salt, peppar
1 msk tomatpuré
2 dl gräddfil
Gott att äta till:
Kokt ris eller pasta.
Putsa köttet och skär det i strimlor. Blanda mjöl, salt, peppar och paprikapulver. Vänd köttstrimlorna i detta. Bryn dem i litet matfett i en stekgryta och häll på vattnet. Låt grytan sjuda på svag värme under lock ca 45 minuter. Rör om då och då. Späd ev med litet mer vatten.
Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Skala och hacka löken. Fräs paprika och lök tillsammans i litet matfett i en stekpanna och smaka av med salt och peppar. Tillsätt grönsaksröran och tomatpurén till grytan när köttet är mört. Pröva med en sticka. Rör ned gräddfilen och låt allt bli genomvarmt.
Tid för tillagning: Ca 1 timme.
Paprikafrukterna hör till våra bästa C-vitaminkällor. Man kan använda gröna, röda eller gula, allt efter tycke och smak. Den här grytan blir både färgrik och stark - och dessutom nyttig och god förstås.
4 portioner
500 g benfritt nötkött av t ex
innanlår eller högrev
1 msk vetemjöl
1½ tsk salt
1 krm vitpeppar
1 tsk paprikapulver
smör eller margarin
ca 1 dl kokande vatten
2 gröna paprikor
2 röda paprikor
1 stor gul lök
salt, peppar
1 msk tomatpuré
2 dl gräddfil
Gott att äta till:
Kokt ris eller pasta.
Putsa köttet och skär det i strimlor. Blanda mjöl, salt, peppar och paprikapulver. Vänd köttstrimlorna i detta. Bryn dem i litet matfett i en stekgryta och häll på vattnet. Låt grytan sjuda på svag värme under lock ca 45 minuter. Rör om då och då. Späd ev med litet mer vatten.
Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Skala och hacka löken. Fräs paprika och lök tillsammans i litet matfett i en stekpanna och smaka av med salt och peppar. Tillsätt grönsaksröran och tomatpurén till grytan när köttet är mört. Pröva med en sticka. Rör ned gräddfilen och låt allt bli genomvarmt.
Tid för tillagning: Ca 1 timme.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar