MARINERAD BIFF I FOLIE
Tunna skivor nötkött kan man först marinera och sedan steka i folie i ugn eller på grill. En mycket snabblagad och god rätt, verkligen något extra för finsmakare.
4 portioner
8 tunna skivor benfritt nötkött
av t ex innanlår, 400 - 500 g
Marinad:
3 msk torr vermouth
3 msk matolja
4 msk äkta soya
1 hackad vitlöksklyfta
1 hackad gul lök
1 - 2 msk sesamfrön
1 krm vitpeppar
Gott att äta till:
Bakad potatis, bröd och grönsallad.
Vispa samman ingredienserna till marinaden. Låt köttskivorna ligga och dra i marinaden ca 2 timmar. Lägg sedan varje köttskiva på en bit kraftig aluminiumfolie. Vik ihop till täta paket, så att köttsaften inte rinner ut under stekningen. Stek i ugn vid 250° eller på grill ca 10 minuter.
Servera paketen på tallrikarna. Låt var och en öppna sina paket.
Tid för tillagning: Ca 10 minuter +
marineringstid.
Tunna skivor nötkött kan man först marinera och sedan steka i folie i ugn eller på grill. En mycket snabblagad och god rätt, verkligen något extra för finsmakare.
4 portioner
8 tunna skivor benfritt nötkött
av t ex innanlår, 400 - 500 g
Marinad:
3 msk torr vermouth
3 msk matolja
4 msk äkta soya
1 hackad vitlöksklyfta
1 hackad gul lök
1 - 2 msk sesamfrön
1 krm vitpeppar
Gott att äta till:
Bakad potatis, bröd och grönsallad.
Vispa samman ingredienserna till marinaden. Låt köttskivorna ligga och dra i marinaden ca 2 timmar. Lägg sedan varje köttskiva på en bit kraftig aluminiumfolie. Vik ihop till täta paket, så att köttsaften inte rinner ut under stekningen. Stek i ugn vid 250° eller på grill ca 10 minuter.
Servera paketen på tallrikarna. Låt var och en öppna sina paket.
Tid för tillagning: Ca 10 minuter +
marineringstid.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar