SENAPSMARINERAD FLANKSTEK
Flankstek är en fin styckningsdel som sitter i ljumsken på nötkreatur. Här marineras steken och sedan tas marinaden tillvara och ger smak åt grönsakerna.
4 portioner
1 flankstek, 600 - 700 g
250 g körsbärstomater
2 - 3 morötter
4 msk matolja
200 g sockerärter
2 pressade vitlöksklyftor
salt, peppar
Marinad:
1½ dl matolja
3 msk honung
1 msk vinäger
1 msk fransk senap
2 vitlöksklyftor
2 krm curry
Tips:
Grönsakerna går utmärkt att
tillaga i en wokpanna.
Blanda samman ingredienserna till marinaden. Lägg flanksteken på ett fat och häll marinaden över. Låt köttet marineras i kylskåp 2 - 6 timmar. Vänd köttet en gång.
Halvera tomaterna. Skala morötterna och skär dem i tunna skivor. Ta upp köttet ur marinaden och lägg det på ett ugnssäkert fat. Spara marinaden. Grilla köttet i övre delen av ugnen på 250 - 275° 6 - 8 minuter/sida.
Värm oljan i en stekpanna och fräs morötterna ca 5 minuter. Blanda ned sockerärterna och låt det fräsa ytterligare några minuter. Häll den marinad som är kvar på fatet över grönsakerna och blanda försiktigt ned tomaterna. Låt det puttra under lock några minuter. Smaka av med vitlök, salt och peppar.
Skär köttet i skivor och servera det tillsammans med grönsakerna.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Marineringstid 2 - 6 timmar
Tid på spisen 10 - 15 minuter
Grilltid 12 - 16 minuter
Från Lätt & Läckert
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar