tisdag 13 maj 2014

Rulader med spännande fyllning

RULADER MED SPÄNNANDE FYLLNING

Vitlök anses av många vara den allra förnämsta kryddan. Var inte rädd för att pröva på ibland. De här ruladerna, t ex, får en helt oemotståndlig doft och smak.

4 portioner

400 - 500 g benfritt nötkött i
skivor, t ex innanlår
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk smör eller margarin
3 dl buljong eller rödvin
2 - 3 vitlöksklyftor
2 dl grädde
2 msk finklippt persilja

Fyllning:
1 burk champinjoner eller blandsvamp,
ca 200 g
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
½ paprika
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
2 msk ströbröd
1 ägg

Gott att äta till:
Bakad potatis och grönsallad.


Börja med fyllningen. Låt svampen rinna av. Skala lök och vitlök. Skölj paprikan och ta noga bort alla kärnor. Skär svamp, lök, vitlök och paprika i småbitar eller tärningar. Fräs alltsammans i litet matfett i en stekpanna tills all vätska dunstat bort. Salta och strö över ströbrödet. Tillsätt ägget under omrörning.

Krydda köttskivorna med salt och peppar. Fördela fyllningen på köttskivorna, rulla ihop och fäst med tandpetare. Bryn ruladerna väl runt om i litet matfett i stekpannan. Tillsätt buljong eller rödvin och låt eftersteka på svag värme tills ruladerna är möra.

Skala och hacka vitlöksklyftorna. Tillsätt dem samt grädden och persiljan. Låt allt bli genomvarmt och servera sedan.

Tid för tillagning: Ca 1 timme.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar