CHAMPINJONMACKA
Som förrätt eller som nattmat kan man servera rostat bröd med en kryddad svampstuvning. Bröden ska vara varma vid serveringen.
4 portioner
4 skivor vitt bröd
2 msk smör eller margarin
1 liten gul lök
(1 stor vitlöksklyfta)
250 g champinjoner
1 bunt persilja, hackad
2 - 3 msk riven ost
Blanda ev hälften av matfettet med vitlöksklyftan och bred på brödet. Rensa champinjonerna och skala löken. Hacka de båda ingredienserna och bryn dem i resten av matfettet. Fördela blandningen på brödskivorna.
Blanda persiljan och osten och strö det över. Lägg de fyra brödskivorna på en klädd bakplåt och sätt in dem i 250° ugnsvärme eller i grillen. Stek dem tills de är gyllene och spröda, beräkna 5 - 10 minuter.
Servera med en grönsallad.
Tid för tillagning: Ca 20 minuter
varav 5 - 10 minuter i ugnen.
Som förrätt eller som nattmat kan man servera rostat bröd med en kryddad svampstuvning. Bröden ska vara varma vid serveringen.
4 portioner
4 skivor vitt bröd
2 msk smör eller margarin
1 liten gul lök
(1 stor vitlöksklyfta)
250 g champinjoner
1 bunt persilja, hackad
2 - 3 msk riven ost
Blanda ev hälften av matfettet med vitlöksklyftan och bred på brödet. Rensa champinjonerna och skala löken. Hacka de båda ingredienserna och bryn dem i resten av matfettet. Fördela blandningen på brödskivorna.
Blanda persiljan och osten och strö det över. Lägg de fyra brödskivorna på en klädd bakplåt och sätt in dem i 250° ugnsvärme eller i grillen. Stek dem tills de är gyllene och spröda, beräkna 5 - 10 minuter.
Servera med en grönsallad.
Tid för tillagning: Ca 20 minuter
varav 5 - 10 minuter i ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar