PIKANT TONFISK
En utomordentligt god och dessutom billig entrésmörgås med tonfisk som huvudingrediens!
4 portioner
1 burk tonfisk, ca 200 g, i olja
eller vatten
3 små ättiksgurkor
1 bit färsk pepparrot
salt, vitpeppar
4 skivor vitt bröd
smör eller margarin
4 salladsblad
ca 1 dl gräddfil
2 msk finklippt dill
Garnering:
citronklyftor
Tips:
Man kan minska gräddfilen till ½ dl
och blanda den med 2 råa äggulor och
litet färskpressad citronsaft. Servera
salladen upplagd på halva hårdkokta
ägg.
Låt tonfisken rinna av. Hacka gurkan smått och riv pepparroten på längden. Blanda alla ingredienserna i en skål och smaka av med salt och peppar.
Bred smör eller margarin på brödet och lägg på 4 assietter. Lägg ett stort salladsblad på vart och ett och lägg på tonfiskblandningen. Fördela gräddfilen ovanpå och strö dillen över. Garnera med citronklyftor.
Tid för tillagning: Ca 10 minuter.
En utomordentligt god och dessutom billig entrésmörgås med tonfisk som huvudingrediens!
4 portioner
1 burk tonfisk, ca 200 g, i olja
eller vatten
3 små ättiksgurkor
1 bit färsk pepparrot
salt, vitpeppar
4 skivor vitt bröd
smör eller margarin
4 salladsblad
ca 1 dl gräddfil
2 msk finklippt dill
Garnering:
citronklyftor
Tips:
Man kan minska gräddfilen till ½ dl
och blanda den med 2 råa äggulor och
litet färskpressad citronsaft. Servera
salladen upplagd på halva hårdkokta
ägg.
Låt tonfisken rinna av. Hacka gurkan smått och riv pepparroten på längden. Blanda alla ingredienserna i en skål och smaka av med salt och peppar.
Bred smör eller margarin på brödet och lägg på 4 assietter. Lägg ett stort salladsblad på vart och ett och lägg på tonfiskblandningen. Fördela gräddfilen ovanpå och strö dillen över. Garnera med citronklyftor.
Tid för tillagning: Ca 10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar