tisdag 13 maj 2014

Paprikabiffar

PAPRIKABIFFAR

Biff med lök hör till våra mest omtyckta rätter. Om man vill ha litet variation kan man pröva att blanda löken med paprika och goda kryddor. Använd gärna både röd och grön paprika, det ser färgglatt och aptitligt ut.

4 portioner

1 grön paprika
1 röd paprika
3 gula lökar
1 msk smör eller margarin
1 dl buljong
1 tsk mejram
1 krm sellerisalt
2 - 3 msk grädde
4 utskurna biffar, 400 - 500 g
2 msk smör eller margarin
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
eller paprikapulver

Gott att äta till:
Kokt ris eller potatismos.


Skölj paprikorna, dela dem och ta noga bort alla kärnor. Strimla paprikorna. Skala och skiva löken. Sjud paprika och lök i litet matfett och buljong i en kastrull på svag värme ca 15 minuter. Krydda med mejram och sellerisalt, tillsätt grädden och rör om.

Bulta ut biffarna med handen. Stek dem i litet matfett i en stekpanna, ca 3 minuter på varje sida. Krydda biffarna med salt och peppar eller paprikapulver. Lägg upp biffarna på varmt serveringsfat. Häll den heta paprikaröran över och servera genast.

Tid för tillagning: Ca 30 minuter.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar