RÖDA GRYTAN
Här har vi använt rikligt med tomat för att ge läcker färg och smak åt rätten. Man kan använda färska tomater när de är billiga, men annars går det bra med tomater på burk.
4 portioner
500 g benfritt nötkött, t ex
högrev eller ytterlår
2 msk smör eller margarin
2 gula lökar
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
1 burk italiensk tomatpuré, ca 35 g
(vet inte om det finns längre ...)
½ burk tomater, ca 200 g
1 tsk timjan
½ tsk mejram
250 g färska champinjoner
1½ dl gräddfil
Gott att äta till:
Pasta eller ris, grönsallad.
Putsa köttet och skär det i tärningar eller bitar. Bryn köttet i omgångar i litet matfett i en stekpanna. Lägg efter hand över det i en stekgryta. Skala och hacka lökarna. Bryn också dem i matfett i stekpannan och lägg över löken i grytan. Tillsätt salt, peppar, tomatpuré, tomater, timjan och mejram.
Låt allt sjuda under lock på svag värme ca 45 minuter eller tills köttet är mört. Pröva med en sticka.
Skölj och ansa under tiden champinjonerna. Skär dem i bitar och fräs dem i torr stekpanna tills all vätska ångat bort. Tillsätt champinjonerna till grytan när ca 10 minuter återstår. Smaksätt ev med mer kryddor. Rör ned gräddfilen och låt sedan det hela bli genomvarmt, men det får inte koka.
Tid för tillagning: Ca 1 timme.
Från Mina Bästa Recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar