ÄPPLEN MED BÄRKOMPOTT
4 personer
4 stora lösa äpplen
smör eller margarin till formen
frukt till fyllning (plommon,
dadlar, fikon, russin etc)
5 dl färska hallon eller 1 pkt
djupfrysta
2 dl socker
Kärna ur äpplena och ställ dem på ett smort, eldfast fat. Grädda äpplena på lågt mellanläge i ugnen, 225°, tills de känns mjuka. Låt dem svalna.
Skölj de färska hallonen eller tina de djupfrysta. Rör dem försiktigt med socker. Har man färska hallon kan man koka upp dem med socker och låta dem svalna. Häll sedan bären över äpplena, som först fyllts med frukt.
Äpplena passar fint som dekoration och tillbehör till glass men kan också serveras med vanlig grädde, spetsad med litet likör eller konjak.
Tid för tillagning: Ca 1 timme.
Från Hemmets Journal kortserie
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar