lördag 17 maj 2014

Risotto med musslor

RISOTTO MED MUSSLOR

Risotto är gott och lätt att variera. Här har vi valt musslor på burk. Har man tillgång till färska musslor använder man förstås dem. Vill man göra risotton litet festligare kan man blanda i både räkor och krabba.

4 - 5 portioner

1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
4 msk olivolja
6 dl långkornigt ris
1 - 2 dl vitt torrt vin
1 burk musslor, 450 g
1 krm vitpeppar
½ tsk timjan
1 lagerblad
1 msk finklippt persilja
ca 1 l fiskbuljong
persilja till garnering

Gott att äta till:
Bröd och sallad.


Skala och hacka lök och vitlök. Fräs dem i oljan tills de börjar ta färg. Tillsätt riset och fräs ytterligare några minuter. Häll i vinet och spadet från musslorna. Krydda med peppar, timjan, lagerblad och persilja.

Koka riset på svag värme ca 20 minuter. Späd hela tiden med buljong så att riset inte kokar torrt. Lägg i musslorna när riset är nästan färdigkokt. Låt dem bli genomvarma. Klipp ev över litet persilja till serveringen.


Tid för tillagning: Ca 30 minuter.


Från Mina Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar