REVBEN MED VITKÅLSGRYTA
En alltid lika omtyckt klassiker - kryddiga revben som serveras med en underbart mjuk vitkålsgryta.
4 portioner
1 kg tjocka revben
Glasering:
4 msk tomatpuré
3 msk honung
2 msk olja
salt, vitpeppar
1 krm cayennepeppar
Vitkålsgryta:
1 vitkålshuvud, 900 g
100 g bacon
1 stor gul lök
salt, vitpeppar
2 dl öl
3 msk crème fraîche
Dela revbenen i 8 delar. Sätt ugnen på 225°. Klä en plåt med aluminiumfolie.
Glasering: Blanda ihop tomatpuré, honung, olja, salt, peppar och cayennepeppar. Pensla revbenen runt om med blandningen och lägg dem på en bakplåt. Ställ in plåten i varm ugn och stek 45 minuter. Vänd revbenen efter 20 minuter.
Ansa vitkålen och skär den i fjärdedelar. Ta bort stjälkfästet och strimla vitkålen fint. Skölj av och låt det rinna av väl. Skär baconet i strimlor och bryn på svag värme i en stekpanna. Skala och hacka löken fint. Blanda löken med baconet och tillsätt den strimlade vitkålen. Krydda med salt och peppar, täck över med lock och låt det brynas på medelvärme 10 minuter.
Tillsätt ölet, blanda ned crème fraîche och låt det sjuda ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt och peppar och servera genast.
Tid för tillagning: 1 timme och 20 minuter.
Från IMP kortserie
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar