måndag 26 maj 2014

Restrisotto med bacon

RESTRISOTTO MED BACON

Att trolla med rester är ofta väldigt tacksamt. Här är ett förslag på en läcker risotto - en välkryddad och god middagsrätt.

4 personer

3 dl långkornigt ris
6 dl buljong
2 gula lökar
1 morot
2 tomater
ca 300 g stekrester
100 g bacon
2 msk smör eller margarin
salt, sellerisalt, svartpeppar
2 msk hackad persilja


Koka riset i buljong på svag värme under lock ca 20 minuter. Ansa grönsakerna. Hacka löken och riv morötterna grovt. Skålla och flå tomaterna och skär dem i klyftor. Skär köttrester och baconskivor i tärningar. Hetta upp matfettet i en gryta. Lägg först i lök, morot och bacon och låt fräsa utan att det tar färg. Öka värmen, tillsätt köttärningarna och bryn dem hastigt under omrörning. Krydda med vanligt salt, sellerisalt och svartpeppar. Tillsätt sedan riset och tomatklyftorna.

Låt rätten bli genomvarm och rör om försiktigt så att allt blir väl blandat. Smaka av med mer kryddor om det behövs och servera risotton överströdd med hackad persilja. Grönsallad är gott till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar