PAPRIKASOPPA MED KORV
Det här är något mitt emellan en mättande soppa och gryta. Mustig och aptitretande tack vare paprika och andra grönsaker.
4 personer
4 gula lökar
2 purjolökar
4 röda paprikor
6 potatisar
2 msk smör eller margarin
300 g falukorv eller wienerkorv
4 tomater
ca 1½ l buljong
salt, svartpeppar
1 krm rosmarin
1 dl grädde
Ansa grönsakerna. Skär den gula löken, purjon och paprikan i ringar och potatisen i tärningar. Bryn matfettet i soppgrytan och fräs först lökringarna utan att de får färg, sedan purjon, paprikan och potatisen och låt alltsammans fräsa någon minut. Dra skinnet av korven och skiva den. Skålla och flå tomaterna och skär dem i tärningar.
Lägg korv och tomater i grytan, häll i buljongen och krydda med salt, svartpeppar och litet stött rosmarin. Låt soppan småkoka under lock ca 20 minuter. Tillsätt grädden mot slutet av koktiden och smaka av soppan. Man kan också blanda i kokt skuren spaghetti eller nudlar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar