FÄRSBIFF MED SMAK
4 personer
400 g nötfärs
2 kokta kalla potatisar
eller rest av potatismos
½ msk riven pepparrot
1 msk riven gul lök
4 msk hackad persilja
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
4 msk grädde
2 gula lökar
3 msk smör eller margarin
buljong
Lägg köttfärsen i en skål och tillsätt väl mosad potatis eller potatismos, riven pepparrot, lök, finhackad persilja, salt, peppar och grädde. Arbeta färsen tills alltsammans är väl blandat. Smaka av eller stek ett litet prov.
Dela färsen i fyra bitar och forma dem till runda biffar. Skala löken och skär den i skivor. Bryn hälften av smöret i en panna. Lägg i löken och stek den guldbrun på svag värme. Ta upp den och håll den varm. Stek biffarna i resten av matfettet, ca 3 minuter på varje sida. Lägg upp dem på ett fat och fördela löken ovanpå.
Vispa ur pannan med litet buljong och häll skyn runt biffarna. Servera med kokt potatis och grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar