PURJOFISK MED ÄGGHACK
Det behövs faktiskt inte så mycket för att den enkla vardagsfisken ska se riktigt festlig ut. Ägghacket med purjo och kapris smakar också alldeles särskilt gott till det frasigt stekta fiskblocket.
4 portioner
1 pkt djupfryst, lätt tinad torsk
eller kolja, ca 400 g
citron
1 ägg
skorpmjöl, salt, vitpeppar
smör eller margarin
2 purjolökar
2 hårdkokta, hackade ägg
1 msk kapris
dillkvistar
Gott att äta till:
Kokt potatis eller potatismos.
Tips:
Ta gul lök och tomatklyftor eller
paprikaringar till garnering, gärna
med en god krydda, t ex timjan.
Droppa på citron och pensla fiskblocket med uppvispat ägg. Vänd det i kryddat skorpmjöl och lägg det i en rikligt smord ugnssäker form. Lägg några klickar smör eller margarin ovanpå och sätt in fisken i ugnen. Ös den efter hand med det fett som smälter ned i formen och känn efter att fisken är väl genomstekt.
Skär purjolöken i ringar, skölj dem noga och koka dem nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten. Låt löken rinna av och blanda den med hackat ägg och kapris. Lägg lök-ägghacket som garnering ovanpå och runtom den färdigstekta fisken och stick ned några luftiga dillkvistar.
Tid för tillagning: Ca 50 minuter,
varav ca 40 minuter i ugnen.
Det behövs faktiskt inte så mycket för att den enkla vardagsfisken ska se riktigt festlig ut. Ägghacket med purjo och kapris smakar också alldeles särskilt gott till det frasigt stekta fiskblocket.
4 portioner
1 pkt djupfryst, lätt tinad torsk
eller kolja, ca 400 g
citron
1 ägg
skorpmjöl, salt, vitpeppar
smör eller margarin
2 purjolökar
2 hårdkokta, hackade ägg
1 msk kapris
dillkvistar
Gott att äta till:
Kokt potatis eller potatismos.
Tips:
Ta gul lök och tomatklyftor eller
paprikaringar till garnering, gärna
med en god krydda, t ex timjan.
Droppa på citron och pensla fiskblocket med uppvispat ägg. Vänd det i kryddat skorpmjöl och lägg det i en rikligt smord ugnssäker form. Lägg några klickar smör eller margarin ovanpå och sätt in fisken i ugnen. Ös den efter hand med det fett som smälter ned i formen och känn efter att fisken är väl genomstekt.
Skär purjolöken i ringar, skölj dem noga och koka dem nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten. Låt löken rinna av och blanda den med hackat ägg och kapris. Lägg lök-ägghacket som garnering ovanpå och runtom den färdigstekta fisken och stick ned några luftiga dillkvistar.
Tid för tillagning: Ca 50 minuter,
varav ca 40 minuter i ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar