KÖTTFÄRS MED VILTSMAK
Köttfärs blir ofta stöttepelaren i hushållet när man vill bjuda billigt men ändå gott. Här får färsen annorlunda smak av enbär. Kantarellsåsen till gör rätten till festmat.
4 portioner
2 kokta kalla potatisar
400 g blandfärs
2 dl grädde
1 msk äkta soya
1 tsk salt
1 krm vit- eller svartpeppar
8 - 10 krossade enbär
smör eller margarin till fatet
Kantarellsås:
1 burk kantareller
1 msk smör eller margarin
salt, peppar
2 msk vetemjöl
ca 4 dl vätska (svampspad + grädde)
Gott att äta till:
Kokt potatis och haricots verts.
Tips:
För att ytterligare höja viltsmaken kan
man låta ett par kvistar enris "steka med"
de sista 10 minuterna.
Mosa potatisarna. Blanda köttfärsen med potatis, grädde, soya och kryddor. Arbeta samman färsen ordentligt. Forma färsen till en limpa på ett smort, ugnssäkert fat. Stek i ugn vid 175° ca 45 minuter.
Gör under tiden såsen. Låt svampen rinna av och spara spadet. Fräs svampen i matfettet. Krydda och strö över mjölet. Späd med vätskan och låt såsen koka 3 - 5 minuter. Ta ut färsen och skär den i skivor. Servera såsen till.
Tid för tillagning: Ca 1 timme,
varav ca 45 minuter i ugnen.
Köttfärs blir ofta stöttepelaren i hushållet när man vill bjuda billigt men ändå gott. Här får färsen annorlunda smak av enbär. Kantarellsåsen till gör rätten till festmat.
4 portioner
2 kokta kalla potatisar
400 g blandfärs
2 dl grädde
1 msk äkta soya
1 tsk salt
1 krm vit- eller svartpeppar
8 - 10 krossade enbär
smör eller margarin till fatet
Kantarellsås:
1 burk kantareller
1 msk smör eller margarin
salt, peppar
2 msk vetemjöl
ca 4 dl vätska (svampspad + grädde)
Gott att äta till:
Kokt potatis och haricots verts.
Tips:
För att ytterligare höja viltsmaken kan
man låta ett par kvistar enris "steka med"
de sista 10 minuterna.
Mosa potatisarna. Blanda köttfärsen med potatis, grädde, soya och kryddor. Arbeta samman färsen ordentligt. Forma färsen till en limpa på ett smort, ugnssäkert fat. Stek i ugn vid 175° ca 45 minuter.
Gör under tiden såsen. Låt svampen rinna av och spara spadet. Fräs svampen i matfettet. Krydda och strö över mjölet. Späd med vätskan och låt såsen koka 3 - 5 minuter. Ta ut färsen och skär den i skivor. Servera såsen till.
Tid för tillagning: Ca 1 timme,
varav ca 45 minuter i ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar