fredag 16 maj 2014

Prinskorv med paprikaris

PRINSKORV MED PAPRIKARIS

4 personer

12 prinskorvar
2 msk tomatpuré
2 tsk senap
1 msk lagrad riven ost
6 baconskivor

Paprikaris:
2 dl långkornigt ris
4 dl vatten
salt
4 msk hackad pimiento
2 tsk olja


Skåra prinskorvarna på längden. Smaka av tomatpurén med riven ost - gärna parmesan - och stark, god senap. Fyll skårorna med blandningen och tryck till korvarna igen. Dela baconskivorna mitt itu och svep dem omkring prinskorvarna. Fäst med tandpetare och stek de små korvpaketen på svag värme tills baconskivorna är härligt frasiga.

Serveras nystekta på en bädd av paprikaris - ris som kokats 18 minuter under tätt lock i lättsaltat vatten och sedan blandats med hackad pimiento, uppfräst i olja. Det är en jättebra rätt att ta till när man vill bjuda på något gott och ändå relativt billigt.


Tid för tillagning: Ca 25 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar