EXOTISKA FÄRSBIFFAR
Saftiga färsbiffar med russin och curry som ger mersmak för orientalisk mat. Ris och sallad med citrondressing passar bra till.
4 portioner
500 g blandfärs
1 skiva vitt bröd
1½ dl vatten
1 gul lök
3 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 ägg
2 msk russin
2 msk hackad persilja
2 - 3 tsk curry
Serveringstips:
Blanda små ananasbitar och flagad
mandel i nykokt ris och servera det
till biffarna.
Smula sönder brödet och låt det ligga i vattnet och svälla ca 5 minuter. Hacka löken. Smält 1 msk matfett i en stekpanna och fräs löken några minuter. Blanda färsen med salt, peppar, ägg, russin, lök och bröd. Blanda ned persilja och curry.
Forma 8 - 12 ovala färsbiffar av smeten. Smält resten av matfettet i en stekpanna och stek biffarna tills de fått fin färg och är genomstekta. Servera biffarna.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid på spisen 20 - 25 minuter
Saftiga färsbiffar med russin och curry som ger mersmak för orientalisk mat. Ris och sallad med citrondressing passar bra till.
4 portioner
500 g blandfärs
1 skiva vitt bröd
1½ dl vatten
1 gul lök
3 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 ägg
2 msk russin
2 msk hackad persilja
2 - 3 tsk curry
Serveringstips:
Blanda små ananasbitar och flagad
mandel i nykokt ris och servera det
till biffarna.
Smula sönder brödet och låt det ligga i vattnet och svälla ca 5 minuter. Hacka löken. Smält 1 msk matfett i en stekpanna och fräs löken några minuter. Blanda färsen med salt, peppar, ägg, russin, lök och bröd. Blanda ned persilja och curry.
Forma 8 - 12 ovala färsbiffar av smeten. Smält resten av matfettet i en stekpanna och stek biffarna tills de fått fin färg och är genomstekta. Servera biffarna.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid på spisen 20 - 25 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar