DOFTANDE KORVMIDDAG
4 personer
750 g falu- eller medisterkorv i grova
tärningar
1 gul lök i tärningar
2 - 3 msk smör eller margarin
1 grön paprika i tärningar
500 g färska och skållade tomater
eller 1 burk skalade à 400 g)
125 g färska, skivade champinjoner
salt, vitpeppar, paprika
litet söndersmulad basilika
Fräs löken och hälften av paprikan i matfettet. Tillsätt tomaterna - om färska tomater används tillsätts även litet buljong, annars saften från burken. Koka tills såsen är jämn och tomaterna mjuka. Blanda i champinjonerna och smaka av såsen med kryddorna.
Fräs upp korvtärningarna i litet smör eller margarin. Lägg upp dem på varmt serveringsfat och häll tomatsåsen över. Servera med kokt potatis eller pasta och en grönsallad med resten av paprikan i.
Tid för tillagning: Ca 30 minuter.
Vi har testat det här receptet men då använt oss av grillkorv i stället för falukorv. Det får 4 av 5 möjliga för det var faktiskt jättegott och förgyllde den annars trista och tråkiga grillkorven.
4 personer
750 g falu- eller medisterkorv i grova
tärningar
1 gul lök i tärningar
2 - 3 msk smör eller margarin
1 grön paprika i tärningar
500 g färska och skållade tomater
eller 1 burk skalade à 400 g)
125 g färska, skivade champinjoner
salt, vitpeppar, paprika
litet söndersmulad basilika
Fräs löken och hälften av paprikan i matfettet. Tillsätt tomaterna - om färska tomater används tillsätts även litet buljong, annars saften från burken. Koka tills såsen är jämn och tomaterna mjuka. Blanda i champinjonerna och smaka av såsen med kryddorna.
Fräs upp korvtärningarna i litet smör eller margarin. Lägg upp dem på varmt serveringsfat och häll tomatsåsen över. Servera med kokt potatis eller pasta och en grönsallad med resten av paprikan i.
Tid för tillagning: Ca 30 minuter.
Vi har testat det här receptet men då använt oss av grillkorv i stället för falukorv. Det får 4 av 5 möjliga för det var faktiskt jättegott och förgyllde den annars trista och tråkiga grillkorven.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar