söndag 4 maj 2014

Pokermacka

POKERMACKA

Rejäla kvällsmackor som verkligen mättar en hungrig mage. Krispig sallad och kallt öl passar utmärkt till.

4 smörgåsar

150 g Emmenthaler eller
annan ost med smak
150 g kokt eller rökt skinka
125 g kesella
1 dl kaffegrädde
1 - 2 msk finhackad persilja
½ tsk italiensk salladskrydda
1 krm salt
1/4 krm vitpeppar
½ - 1 krm paprikapulver
4 grova tekakor eller
andra liknande bröd
smörgåsmargarin

Garnering:
tomater
persilja

Tips:
Fyllningen går också utmärkt att lägga på
skivad formfranska och sedan gratinera i
ugnen.


Skär osten och skinkan i små tärningar. Rör kesellan smidig med grädden och blanda ned persilja, salladskrydda, salt, peppar och paprikapulver. Blanda ned ost och skinka och smaka av.

Halvera tekakorna och bred ett tunt lager matfett på varje halva. Fördela skinkröran på underdelarna och lägg sedan på överdelarna. Lägg de fyllda bröden på ett ugnssäkert fat eller en plåt och gratinera dem i övre delen av ugnen i 200 - 225° 10 - 15 minuter.

Garnera med tomatklyftor och persilja och servera pokerbröden.

Tid för tillagning:
Förberedelse 15 - 20 minuter
Tid i ugnen ca 10 minuter



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar