söndag 4 maj 2014

Svampgratinerad skinka

SVAMPGRATINERAD SKINKA

Lättlagad, snabblagad och god blir denna skinkgratäng. Skinka på burk, tomater och sparris gratineras i ugnen under ett täcke av svamp.

4 portioner

1 burk skinka, 450 g
3 tomater
1 burk sparris, 240 g
150 g färska champinjoner
3 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
4 dl gräddmjölk
½ - 1 tsk kinesisk soya
1/4 köttbuljongtärning
salt, peppar
½ dl hackad persilja
2 dl riven ost

Serveringstips:
Kokt potatis eller ris och
strimlad isbergssallad.


Skrapa bort gelén kring skinkan och skär den i skivor. Lägg skivorna i botten på en ugnssäker form. Skiva tomaterna och fördela tomatskivor och sparris ovanpå skinkan.

Skiva champinjonerna. Smält 1 msk matfett i en kastrull och fräs svampen tills vätskan kokat in. Tillsätt resten av matfettet och låt det smälta. Vispa ned mjöl, gräddmjölk och soya. Smula ned buljongtärningen och låt småkoka ca 5 minuter. Vispa då och då. Smaka av såsen med salt och peppar och blanda ned persiljan.

Häll stuvningen över skinkan och strö över osten. Gratinera i mitten av ugnen i 225° ca 15 minuter. Servera gratängen.

Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid på spisen 10 minuter
Tid i ugnen 15 minuter



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar