PARTYKYCKLING
Ett enkelt recept på kyckling som passar både till fest och till vardags. Servera kycklingen på en välkryddad risbädd och bjud en sallad till.
4 portioner
4 kycklingfiléer, 500 - 600 g
2 - 3 krm paprikapulver
ev 1 msk hackad chilipeppar
1½ - 2 dl ananasjuice
eller ananas-apelsinjuice
1 msk pressad citronsaft
salt, vitpeppar
1 röd eller grön paprika
½ gul lök
2 - 3 dl riven ost
Serveringstips:
Servera vildris eller ris kryddat med
paprikapulver eller saffran till kyck-
lingen.
Lägg kycklingfiléerna i en form och strö över paprikapulver och ev hackad chilipeppar. Blanda samman ananasjuice och citronsaft och häll det över kycklingen. Låt filéerna marineras ett par timmar eller över natten. Vänd på filéerna någon gång. Lägg över kycklingen i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Stek kycklingfiléerna i mitten av ugnen i 200° 10 minuter.
Skär paprikan i ringar och löken i skivor. Lägg det på kycklingen i formen och häll på ca hälften av marinaden. Strö över den rivna osten och stek filéerna ytterligare ca 20 minuter eller tills kycklingen är färdigstekt.
Servera kycklingen.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 - 15 minuter
Marineringstid 1 - 8 timmar
Tid i ugnen 30 minuter
Från Lätt & Läckert
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar