söndag 18 maj 2014

Paprikakyckling

PAPRIKAKYCKLING

Kyckling, som förr var festmat, har efter hand blivit billigare och serveras numera i alla sammanhang. Därför kan man också behöva många kycklingrecept för att kunna variera sig. Paprikakyckling är en rätt, som passar bra att bjuda vännerna på.

4 portioner

1 färsk kyckling, ca 1 kg
3 msk vetemjöl
1 tsk salt
2 msk smör eller margarin
1 stor gul lök
1 msk paprikapulver
1 vitlöksklyfta
1 burk tomater, 400 g
1 tsk mejram
1 - 2 dl grädde
ev litet maizena + grädde
eller kallt vatten

Gott att äta till:
Kokt ris eller potatis och
en sallad.


Skölj och torka kycklingen och dela den i lagom stora bitar. Blanda vetemjöl och salt. Vänd kycklingbitarna i blandningen. Bryn kycklingbitarna i matfett i en stekgryta och ta upp dem. Skala och hacka löken. Bryn lök och paprikapulver i grytan och lägg sedan tillbaka kycklingbitarna.

Pressa över vitlöksklyftan. Tillsätt tomaterna med sitt spad, mejram och grädde. Låt sjuda under lock ca 30 minuter eller tills kycklingköttet känns mört. Red ev av såsen med litet maizena utrört i litet grädde eller kallt vatten. Servera gärna direkt ur grytan.


Tid för tillagning: Ca 1 timme.


Från Mina Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar