fredag 16 maj 2014

Oxköttgryta med bandspaghetti

OXKÖTTGRYTA MED BANDSPAGHETTI

4 personer

500 g nötkött av högrev
eller märgpipa
2 msk smör eller margarin
4 dl vatten
3 morötter
½ litet rotselleri
2 paprikor
en kryddbukett innehållande
purjo, mejram, timjan och
persilja
salt, vitpeppar
150 g bandspaghetti
en knippa persilja


Putsa och skär köttet i ganska stora tärningar. Smält hälften av fettet i en stekpanna och stek köttet gyllengult, men inte brunt. Häll över det i en gryta, lägg i kryddbuketten, tillsätt litet vatten och koka på svag värme under lock ca 30 minuter.

Putsa och skär grönsakerna i bitar. Fräs dem i resten av matfettet, vispa ur pannan med litet vatten och häll alltsammans i grytan med köttet. Krydda med salt och peppar efter smak, ta upp kryddbuketten och fortsätt att koka tills köttet är nästan mört.

Lägg i spaghettin och låt grytan koka ytterligare ca 15 minuter. Strö rikligt med klippt persilja över till serveringen.

Tid för tillagning: Ca 1 timme och 15 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar