KYCKLINGGRYTA MED ÖRTER
Krydda gärna kycklingen med örtkryddor. Det ger en fin och lyckad smakbrytning mot det milda köttet. Vi valde färsk kyckling, men naturligtvis går det också bra med djupfryst. Bekvämt blir det om man använder frysta kycklingdelar.
4 portioner
1 färsk kyckling, ca 1 1/4 kg
200 g färska champinjoner
1 msk smör eller margarin
3 msk finhackad persilja
1 tsk söndersmulad körvel
1 tsk söndersmulad dragon
½ tsk stött timjan
ca ½ tsk salt
2 - 3 dl buljong
2 msk vetemjöl
Gott att äta till:
Ris, bröd och gärna en tomatsallad.
Rensa, skölj och torka kycklingen. Stycka den i mindre bitar. Skölj och skiva champinjonerna. Bryn först kycklingbitarna lätt i matfettet i en stekpanna. Lägg över köttet i en gryta. Fräs svampen i stekpannan och lägg den i grytan med kycklingbitarna. Strö över alla örtkryddorna och saltet och späd med litet av buljongen.
Låt grytan puttra på svag värme tills kycklingen verkar mör och genomstekt. Späd med resten av buljongen under tiden. Rör ut mjölet i litet vatten och red av skyn. Låt grytan puttra ytterligare 5 minuter. Smaka ev av med mer salt.
Häll över rätten i en serveringsform eller servera direkt ur grytan.
Tid för tillagning: Ca 1 timme.
Krydda gärna kycklingen med örtkryddor. Det ger en fin och lyckad smakbrytning mot det milda köttet. Vi valde färsk kyckling, men naturligtvis går det också bra med djupfryst. Bekvämt blir det om man använder frysta kycklingdelar.
4 portioner
1 färsk kyckling, ca 1 1/4 kg
200 g färska champinjoner
1 msk smör eller margarin
3 msk finhackad persilja
1 tsk söndersmulad körvel
1 tsk söndersmulad dragon
½ tsk stött timjan
ca ½ tsk salt
2 - 3 dl buljong
2 msk vetemjöl
Gott att äta till:
Ris, bröd och gärna en tomatsallad.
Rensa, skölj och torka kycklingen. Stycka den i mindre bitar. Skölj och skiva champinjonerna. Bryn först kycklingbitarna lätt i matfettet i en stekpanna. Lägg över köttet i en gryta. Fräs svampen i stekpannan och lägg den i grytan med kycklingbitarna. Strö över alla örtkryddorna och saltet och späd med litet av buljongen.
Låt grytan puttra på svag värme tills kycklingen verkar mör och genomstekt. Späd med resten av buljongen under tiden. Rör ut mjölet i litet vatten och red av skyn. Låt grytan puttra ytterligare 5 minuter. Smaka ev av med mer salt.
Häll över rätten i en serveringsform eller servera direkt ur grytan.
Tid för tillagning: Ca 1 timme.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar