OSTGRATINERADE FISKFILÉER
Kanske inte alla vet hur gott det blir att ugnssteka fisk under ett täcke av riven ost. Men denna kombination blir en verkligt fin smaksensation, som vi verkligen vill rekommendera.
4 portioner
600 g fiskfiléer, t ex rödspätta
1 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 krm vit- eller svartpeppar
1 krm salvia
smör eller margarin till fatet
1 ägg
2 - 3 dl riven ost, gärna lagrad
Herrgårds eller Svecia
Gott att äta till:
Kokt potatis, broccoli eller
sparris samt gärna tomatsallad.
Skölj fiskfiléerna och låt dem rinna av. Vänd dem i mjölet blandat med salt, peppar och salvia. Lägg fiskfiléerna på ett smort, ugnssäkert fat. Vispa upp ägget och pensla med detta. Strö över den rivna osten.
Stek fisken vid 225° ca 15 minuter eller tills filéerna pöst upp, fått vacker färg och är genomstekta.
Tid för tillagning: Ca 30 minuter
varav ca 15 minuter i ugnen.
Kanske inte alla vet hur gott det blir att ugnssteka fisk under ett täcke av riven ost. Men denna kombination blir en verkligt fin smaksensation, som vi verkligen vill rekommendera.
4 portioner
600 g fiskfiléer, t ex rödspätta
1 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 krm vit- eller svartpeppar
1 krm salvia
smör eller margarin till fatet
1 ägg
2 - 3 dl riven ost, gärna lagrad
Herrgårds eller Svecia
Gott att äta till:
Kokt potatis, broccoli eller
sparris samt gärna tomatsallad.
Skölj fiskfiléerna och låt dem rinna av. Vänd dem i mjölet blandat med salt, peppar och salvia. Lägg fiskfiléerna på ett smort, ugnssäkert fat. Vispa upp ägget och pensla med detta. Strö över den rivna osten.
Stek fisken vid 225° ca 15 minuter eller tills filéerna pöst upp, fått vacker färg och är genomstekta.
Tid för tillagning: Ca 30 minuter
varav ca 15 minuter i ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar