måndag 12 maj 2014

Kotletter med spanskt ris

KOTLETTER MED SPANSKT RIS

En frestande allt-i-ett-rätt med kotletter, ris och grönsaker. Lättlagad och bekväm bjudmat till överkomligt pris.

4 portioner

4 fläskkotletter
1 gul lök
1 grön paprika
1 msk matolja
1 tsk salt
½ tsk chilipulver
1 krm svartpeppar
1½ dl långkornigt ris
1 burk tomater, ca 400 g
ev litet buljong
några gröna paprikaringar
1 dl riven ost, t ex Cheddar
eller Grevé

Gott att äta till:
Grönsallad och vitt bröd att bryta.


Putsa kotletterna. Skala och hacka löken. Skölj och kärna ur paprikan och skär den i små tärningar. Bryn kotletterna i olja i en stekgryta och krydda med salt, chilipulver och svartpeppar. Häll av överflödigt fett. Tillsätt lök, paprikatärningar, ris och tomater med spad. Mosa sönder tomaterna litet med en träsked.

Låt alltsammans sjuda under lock på svag värme 35 - 40 minuter. Rör om då och då och späd med litet buljong om det verkar torrt. Tillsätt paprikaringarna då ett par minuter återstår av koktiden. Strö över osten.

Servera rätten direkt ur grytan eller bred ut riset på serveringsfat och lägg kotletter och paprikaringar ovanpå.

Tid för tillagning: Ca 1 timme.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar