torsdag 29 maj 2014

Mexikanska biffar med bönsalsa

MEXIKANSKA BIFFAR MED BÖNSALSA

Chilikryddad biff med en härlig bönsalsa gjord på kidneybönor, som finns på burk, majs, rödlök och tomater. Allt smaksatt med chili och spiskummin.

4 portioner

4 skivor nötkött av entrecôte eller ryggbiff
1 - 2 tsk chilipulver
1½ tsk salt
2 - 3 msk margarin eller smör

Bönsalsa:
1 burk röda bönor
1 burk majs, ca 340 g
1 finstrimlad rödlök
3 msk olivolja
3 msk pressad citron eller lime
1 tsk salt
1 tsk chilipulver
1 tsk spiskummin
8 - 10 cocktailtomater i halvor

Tillbehör:
kokt ris


Sätt på riset. Skölj bönorna och lägg dem i en skål. Blanda med majs och strimlad rödlök. Vispa samman olja, citron- eller limesaft, salt, chilipulver och spiskummin. Häll dressingen över bönblandningen och ställ skålen i kylen. Lägg på tomaterna strax innan salsan ska serveras.

Gnid in biffarna med en blandning av salt och chilipulver. Stek dem 2 - 3 minuter på varje sida. Lägg upp dem på ett fat och servera med bönsalsa och kokt ris.


Tid för tillagning: 20 minuter


Från boken "100 rätter på 20 minuter" av Barbro Lönnegren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar