MEXIKANSKA BIFFAR MED BÖNSALSA
Chilikryddad biff med en härlig bönsalsa gjord på kidneybönor, som finns på burk, majs, rödlök och tomater. Allt smaksatt med chili och spiskummin.
4 portioner
4 skivor nötkött av entrecôte eller ryggbiff
1 - 2 tsk chilipulver
1½ tsk salt
2 - 3 msk margarin eller smör
Bönsalsa:
1 burk röda bönor
1 burk majs, ca 340 g
1 finstrimlad rödlök
3 msk olivolja
3 msk pressad citron eller lime
1 tsk salt
1 tsk chilipulver
1 tsk spiskummin
8 - 10 cocktailtomater i halvor
Tillbehör:
kokt ris
Sätt på riset. Skölj bönorna och lägg dem i en skål. Blanda med majs och strimlad rödlök. Vispa samman olja, citron- eller limesaft, salt, chilipulver och spiskummin. Häll dressingen över bönblandningen och ställ skålen i kylen. Lägg på tomaterna strax innan salsan ska serveras.
Gnid in biffarna med en blandning av salt och chilipulver. Stek dem 2 - 3 minuter på varje sida. Lägg upp dem på ett fat och servera med bönsalsa och kokt ris.
Tid för tillagning: 20 minuter
Från boken "100 rätter på 20 minuter" av Barbro Lönnegren
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar