fredag 9 maj 2014

Marinerade apelsiner

MARINERADE APELSINER

En uppfriskande och lätt dessert av apelsiner som marinerats i likör. Detta är dessutom en riktigt nyttig efterrätt - rik på C-vitamin och kalorifattig.

4 portioner

5 - 6 apelsiner
2 msk apelsinlikör
2 msk apelsinsaft
1 msk citronsaft
1 msk farin

Garnering:
hackade nötter eller
rivet apelsinskal

Serveringstips:
Bjud vispad grädde eller
vaniljglass till apelsinerna.


Skala apelsinerna noga så att inget av den vita hinnan finns kvar. Skär apelsinerna i tunna skivor och lägg dem på ett fat. Blanda samman likör, apelsin- och citronsaft. Strö farinet över apelsinerna och häll på likörblandningen. Låt apelsinerna stå i kylskåp minst 1 timme.

Strö över nötter eller apelsinskal och servera desserten.

Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Tid i kylen 1 timme



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar