tisdag 13 maj 2014

Madeirabiff med lök

MADEIRABIFF MED LÖK

En lätt avredd skysås med ganska kraftig madeirasmak ger extra finess åt den här kötträtten. Man måste välja riktigt mört nötkött för att få ett fint resultat.

4 portioner

4 gula lökar
2 msk smör eller margarin
600 g utskuren biff i skivor
2 dl buljong
2 tsk arrowrotmjöl
½ dl torr madeira
salt, peppar

Gott att äta till:
Stekt potatis eller pommes frites.
Grönsallad och grillade tomater.
Haricots verts är en grönsak som
passar bra till.


Skär löken i skivor och bryn den svagt i hälften av matfettet. Låt löken bli riktigt mjuk och håll den varm. Värm resten av fettet i en annan stekpanna och stek köttet i portionsbitar. Beräkna ca 5 minuter på var sida.

Ta upp köttet och vispa ur pannan med buljong och red av skyn med arrowrotmjölet utrört i litet vatten. Smaka av såsen med madeira och kryddor efter smak. Lägg ev köttet tillbaka i såsen för att det ska bli riktigt varmt till serveringen.

Lägg upp löken i en krans på ett varmt fat. Häll köttet och skysåsen i mitten.

Tid för tillagning: Ca 20 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar