MADEIRABIFF MED LÖK
En lätt avredd skysås med ganska kraftig madeirasmak ger extra finess åt den här kötträtten. Man måste välja riktigt mört nötkött för att få ett fint resultat.
4 portioner
4 gula lökar
2 msk smör eller margarin
600 g utskuren biff i skivor
2 dl buljong
2 tsk arrowrotmjöl
½ dl torr madeira
salt, peppar
Gott att äta till:
Stekt potatis eller pommes frites.
Grönsallad och grillade tomater.
Haricots verts är en grönsak som
passar bra till.
Skär löken i skivor och bryn den svagt i hälften av matfettet. Låt löken bli riktigt mjuk och håll den varm. Värm resten av fettet i en annan stekpanna och stek köttet i portionsbitar. Beräkna ca 5 minuter på var sida.
Ta upp köttet och vispa ur pannan med buljong och red av skyn med arrowrotmjölet utrört i litet vatten. Smaka av såsen med madeira och kryddor efter smak. Lägg ev köttet tillbaka i såsen för att det ska bli riktigt varmt till serveringen.
Lägg upp löken i en krans på ett varmt fat. Häll köttet och skysåsen i mitten.
Tid för tillagning: Ca 20 minuter.
En lätt avredd skysås med ganska kraftig madeirasmak ger extra finess åt den här kötträtten. Man måste välja riktigt mört nötkött för att få ett fint resultat.
4 portioner
4 gula lökar
2 msk smör eller margarin
600 g utskuren biff i skivor
2 dl buljong
2 tsk arrowrotmjöl
½ dl torr madeira
salt, peppar
Gott att äta till:
Stekt potatis eller pommes frites.
Grönsallad och grillade tomater.
Haricots verts är en grönsak som
passar bra till.
Skär löken i skivor och bryn den svagt i hälften av matfettet. Låt löken bli riktigt mjuk och håll den varm. Värm resten av fettet i en annan stekpanna och stek köttet i portionsbitar. Beräkna ca 5 minuter på var sida.
Ta upp köttet och vispa ur pannan med buljong och red av skyn med arrowrotmjölet utrört i litet vatten. Smaka av såsen med madeira och kryddor efter smak. Lägg ev köttet tillbaka i såsen för att det ska bli riktigt varmt till serveringen.
Lägg upp löken i en krans på ett varmt fat. Häll köttet och skysåsen i mitten.
Tid för tillagning: Ca 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar