tisdag 13 maj 2014

Jordgubbsöverraskning

JORDGUBBSÖVERRASKNING

Litet till mans är vi svaga för efterrätter. Det blir säkert populärt om du serverar den här läckra krämen som en festlig överraskning efter söndagsmiddagen.

6 - 8 portioner

4 blad gelatin
1 dl hasselnötter
2 äggulor
drygt ½ dl socker
5 dl jordgubbar
2 äggvitor
2 dl vispgrädde
½ dl rödvin


Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 10 minuter. Hacka nötterna grovt. Vispa äggulor och socker ljust och pösigt.

Rensa och skölj bären. Ta undan ett par till garnering och mosa sedan resten. Vispa äggvitorna till hårt skum och vispa också grädden. Rör ned bärmoset i äggsmeten och vänd försiktigt ned grädden och äggvitorna. Tillsätt nötter och rödvin.

Ta upp gelatinbladen och krama ur dem. Smält dem i en kastrull över svag värme och häll gelatinet försiktigt i krämen. Häll upp jordgubbskrämen i en skål och låt den stå kallt tills krämen har stelnat. Garnera med skivade jordgubbar före serveringen.

Tid för tillagning: Ca 20 minuter
+ tid för krämen att stelna.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar