tisdag 13 maj 2014

Grillkyckling under osttäcke

GRILLKYCKLING UNDER OSTTÄCKE

Färdigköpt grillolja är praktiskt att ha stående i kylen. Oftast är den mycket välkryddad och ger fullt tillräcklig smak åt det grillade. Men ingenting hindrar att man någon gång sätter ytterligare smak på köttbiten. Vi valde riven ost till vår grillkyckling, som därigenom fick ett extratäcke över det guldglänsande skinnet.

2 portioner

1 kyckling, tinad och styckad
i 4 delar
salt
½ citron
grillolja
2 dl riven ost

Garnering:
salladsblad
tomatskivor
skivad gurka

Gott att äta till:
Pain riche eller annat vitt bröd.
Potatischips.


Skölj och torka kycklingen och gnid den med salt och citron. Lägg kycklingkvartarna på grillgaller över en långpanna med folie och grilla dem vackert på bägge sidorna. Pensla ett par gånger med grillolja under tiden.

När kycklingen är nästan färdiggrillad - efter ca 20 minuter - strör du riven ost i ett rejält lager på skinnsidan och sätter in den ytterligare en stund under grillen. Lägg upp kycklingen på varma tallrikar och lägg en fräsch salladsgarnering vid sidan.

Tid för tillagning: Ca 30 minuter
varav ca 25 minuter i ugnen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar