LÄCKER KÖTTGRYTA
Av nötkött, grönsaker och kryddor blir det en mustig och god gryta. Grönsakerna kan varieras allt efter årstid och tillgång. Den rivna osten över är en liten finess i sammanhanget.
4 portioner
500 g nötkött utan ben,
t ex bog eller högrev
½ msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 dl buljong
1 gul lök
2 morötter
2 paprikor
1 pkt djupfrysta gröna bönor, ca 200 g
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl riven ost
Skär köttet i mindre bitar. Bryn det i matfettet i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Späd med buljongen och låt köttet eftersteka under lock på svag värme ca 1 timme. Skala lök och morötter och skär dem i skivor. Skölj paprikorna och skär dem i strimlor.
Lägg alla grönsakerna i grytan och tillsätt vitlöken. Låt alltsammans koka ytterligare ca 15 minuter. Strö över den rivna osten när rätten ska serveras.
Tid för tillagning: Ca 1½ timme.
Av nötkött, grönsaker och kryddor blir det en mustig och god gryta. Grönsakerna kan varieras allt efter årstid och tillgång. Den rivna osten över är en liten finess i sammanhanget.
4 portioner
500 g nötkött utan ben,
t ex bog eller högrev
½ msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 dl buljong
1 gul lök
2 morötter
2 paprikor
1 pkt djupfrysta gröna bönor, ca 200 g
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl riven ost
Skär köttet i mindre bitar. Bryn det i matfettet i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Späd med buljongen och låt köttet eftersteka under lock på svag värme ca 1 timme. Skala lök och morötter och skär dem i skivor. Skölj paprikorna och skär dem i strimlor.
Lägg alla grönsakerna i grytan och tillsätt vitlöken. Låt alltsammans koka ytterligare ca 15 minuter. Strö över den rivna osten när rätten ska serveras.
Tid för tillagning: Ca 1½ timme.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar