tisdag 13 maj 2014

Läcker köttgryta

LÄCKER KÖTTGRYTA

Av nötkött, grönsaker och kryddor blir det en mustig och god gryta. Grönsakerna kan varieras allt efter årstid och tillgång. Den rivna osten över är en liten finess i sammanhanget.

4 portioner

500 g nötkött utan ben,
t ex bog eller högrev
½ msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 dl buljong
1 gul lök
2 morötter
2 paprikor
1 pkt djupfrysta gröna bönor, ca 200 g
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl riven ost


Skär köttet i mindre bitar. Bryn det i matfettet i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Späd med buljongen och låt köttet eftersteka under lock på svag värme ca 1 timme. Skala lök och morötter och skär dem i skivor. Skölj paprikorna och skär dem i strimlor.

Lägg alla grönsakerna i grytan och tillsätt vitlöken. Låt alltsammans koka ytterligare ca 15 minuter. Strö över den rivna osten när rätten ska serveras.

Tid för tillagning: Ca 1½ timme.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar