KARINAS KYCKLINGBRÖST I TOMATSÅS
De här kycklingbrösten ska stekas utan skinn. Tomatsåsen ger köttet en saftig smak. Servera rätten med rostat bröd med vitlökssmör i ugn.
4 portioner
2 - 3 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 burk champinjoner i skivor, 200 g
1 grön paprika
1 burk skalade tomater, ca 400 g
ca 1 dl tomatpuré
2½ dl hönsbuljong
1 dl vitt vin
1 tsk basilika
peppar
4 kycklingbröst utan skinn
2 msk olivolja
Garnering:
1 dl hackad persilja
Skala och hacka lökarna. Fräs löken i hälften av oljan och pressa i vitlöken. Låt det fräsa 3 - 5 minuter. Tillsätt väl avrunnen svamp och fräs allt ytterligare 5 minuter. Skölj, kärna ur och skär paprikan fint. Tillsätt paprika, tomater med spad, tomatpuré, buljong och vin. Smaksätt med basilika och peppar. Lägg på ett lock och låt det sjuda 20 minuter på svag värme.
Bryn kycklingbrösten i 1 msk olja i en stekpanna. Lägg tillbaka kycklingbrösten och låt allt småputtra ytterligare ca 25 minuter tills kycklingen är genomstekt. Strö på persilja och servera.
Tid för tillagning: Ca 1 timme.
De här kycklingbrösten ska stekas utan skinn. Tomatsåsen ger köttet en saftig smak. Servera rätten med rostat bröd med vitlökssmör i ugn.
4 portioner
2 - 3 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 burk champinjoner i skivor, 200 g
1 grön paprika
1 burk skalade tomater, ca 400 g
ca 1 dl tomatpuré
2½ dl hönsbuljong
1 dl vitt vin
1 tsk basilika
peppar
4 kycklingbröst utan skinn
2 msk olivolja
Garnering:
1 dl hackad persilja
Skala och hacka lökarna. Fräs löken i hälften av oljan och pressa i vitlöken. Låt det fräsa 3 - 5 minuter. Tillsätt väl avrunnen svamp och fräs allt ytterligare 5 minuter. Skölj, kärna ur och skär paprikan fint. Tillsätt paprika, tomater med spad, tomatpuré, buljong och vin. Smaksätt med basilika och peppar. Lägg på ett lock och låt det sjuda 20 minuter på svag värme.
Bryn kycklingbrösten i 1 msk olja i en stekpanna. Lägg tillbaka kycklingbrösten och låt allt småputtra ytterligare ca 25 minuter tills kycklingen är genomstekt. Strö på persilja och servera.
Tid för tillagning: Ca 1 timme.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar