måndag 12 maj 2014

Lördagskorv

LÖRDAGSKORV

Falukorven - den gamla hederliga - kan anrättas på en mängd olika sätt. Verkligt aptitlig blir den i en gratäng med härlig doft av oregano och ost.

4 portioner

400 g falukorv
2 stora gula lökar
1 msk smör eller margarin
2 - 3 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
1 tsk oregano
8 potatisar, ca 700 g
smör eller margarin till formen
1 - 1½ dl grädde
1 dl riven stark ost

Gott att äta till:
En frisk sallad samt bröd.


Dra skinnet av korven och skär den i ganska tjocka skivor. Skala och skiva lökarna. Fräs dem i litet matfett i en stekpanna. Tillsätt tomatpuré, paprikapulver och oregano. Skala potatisarna och skär dem i skivor. Varva korv, potatis och lökblandning i en smord, ugnssäker form. Häll över grädde.

Grädda rätten i ugn vid 200° ca 25 minuter. Ta ut formen och strö på den rivna osten. Höj ugnsvärmen till 250° och grädda ytterligare ca 5 minuter eller tills osten fått vacker färg.

Tid för tillagning: Ca 45 minuter
varav ca 30 minuter i ugnen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar