KORVPANNA MED BRYSSELKÅL
4 portioner
100 g bacon
1 gul lök
½ tsk curry
3 lunchkorvar, ca 300 g
3 dl crème fraîche
1 tsk senap
2 msk mild chilisås
salt, svartpeppar
1 pkt djupfryst brysselkål, ca 250 g
Gott att äta till:
Kokt potatis eller ris.
Klipp baconskivorna i strimlor och stek dem knapriga i torr, het stekpanna. Ta upp dem och låt dem rinna av på hushållspapper. Skala löken och hacka den fint. Fräs lökhacket tillsammans med curry i baconfettet.
Dra skinnet av korven och skiva den. Blanda ned skivorna i stekpannan och låt dem steka några minuter. Späd med crème fraîche. Tillsätt senap och chilisås, salt och peppar. Lägg i brysselkålen och låt rätten sjuda på svag värme ca 10 minuter.
Strö över baconstrimlorna och bjud rätten direkt ur stekpannan.
Tid för tillagning: Ca 25 minuter.
4 portioner
100 g bacon
1 gul lök
½ tsk curry
3 lunchkorvar, ca 300 g
3 dl crème fraîche
1 tsk senap
2 msk mild chilisås
salt, svartpeppar
1 pkt djupfryst brysselkål, ca 250 g
Gott att äta till:
Kokt potatis eller ris.
Klipp baconskivorna i strimlor och stek dem knapriga i torr, het stekpanna. Ta upp dem och låt dem rinna av på hushållspapper. Skala löken och hacka den fint. Fräs lökhacket tillsammans med curry i baconfettet.
Dra skinnet av korven och skiva den. Blanda ned skivorna i stekpannan och låt dem steka några minuter. Späd med crème fraîche. Tillsätt senap och chilisås, salt och peppar. Lägg i brysselkålen och låt rätten sjuda på svag värme ca 10 minuter.
Strö över baconstrimlorna och bjud rätten direkt ur stekpannan.
Tid för tillagning: Ca 25 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar