FISK MED LÖK OCH TOMAT
Bråda dagar tar man gärna till ett fryst fiskblock när middagstiden närmar sig. Kvickt och lätt skivar man då en lök och ett par tomater. Och fisken blir genast mycket festligare.
4 portioner
Ca 600 g djupfryst fisk, t ex
torsk eller kolja
smör eller margarin till formen
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 tsk körvel
1 gul lök
2 - 3 tomater
1 msk smör eller margarin
1 dl grädde
2 - 3 msk finklippt dill
Gott att äta till:
Kokt potatis och gärna en sallad.
Lägg den otinade fisken i en smord, ugnssäker form. Strö över salt, peppar och körvel. Skala och skiva löken. Skölj tomaterna och skär dem i skivor. Lägg lök- och tomatskivorna över fisken i formen. Klicka över litet matfett och häll på grädden. Täck med folie.
Sjud fisken i ugn vid 200° ca 30 minuter eller tills den är vit och fast. Strö över dill och servera.
Tid för tillagning: Ca 45 minuter
varav ca 30 minuter i ugnen.
Bråda dagar tar man gärna till ett fryst fiskblock när middagstiden närmar sig. Kvickt och lätt skivar man då en lök och ett par tomater. Och fisken blir genast mycket festligare.
4 portioner
Ca 600 g djupfryst fisk, t ex
torsk eller kolja
smör eller margarin till formen
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 tsk körvel
1 gul lök
2 - 3 tomater
1 msk smör eller margarin
1 dl grädde
2 - 3 msk finklippt dill
Gott att äta till:
Kokt potatis och gärna en sallad.
Lägg den otinade fisken i en smord, ugnssäker form. Strö över salt, peppar och körvel. Skala och skiva löken. Skölj tomaterna och skär dem i skivor. Lägg lök- och tomatskivorna över fisken i formen. Klicka över litet matfett och häll på grädden. Täck med folie.
Sjud fisken i ugn vid 200° ca 30 minuter eller tills den är vit och fast. Strö över dill och servera.
Tid för tillagning: Ca 45 minuter
varav ca 30 minuter i ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar