måndag 5 maj 2014

Anns kryddade kyckling

ANNS KRYDDADE KYCKLING

Kyckling är billig mat som går att variera i det oändliga. Lika lätt att göra vardagsmat som en festmåltid av.

4 portioner

1 kyckling, ca 1 1/4 kg

Marinad:
1 dl kinesisk soya
1 dl pressad apelsinsaft
½ dl vitvinsvinäger
1 - 2 msk olja
3 schalottenlökar eller
1 liten gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk rivet apelsinskal

Sås:
3 msk kinesisk soya
3 msk pressad apelsinsaft
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk rivet apelsinskal
1 pressad vitlöksklyfta


Dela kycklingen i 4 portionsbitar och lägg dem på ett fat eller i en skål. Vispa samman alla ingredienserna till marinaden och häll den över köttet. Lyft upp skinnet så att marinaden också kommer innanför. Låt köttet dra åt sig av smaken 1 - 2 timmar på kallt ställe.

Lägg kycklingbitarna i en ugnssäker form tillsammans med marinaden. Stek litet under mitten i ugnen vid 175° ca 40 - 50 minuter. Det är viktigt att kycklingen blir helt genomstekt.

Blanda samman ingredienserna till såsen i en gryta och värm upp den. Servera kycklingen.

Tid för tillagning: Ca 1 timme varav
40 - 50 minuter i ugnen + 1 - 2 timmar
för marinering.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar