KORVGRYTA MED RIS
Ibland måste det gå undan i köket! Den här grytan är då praktisk - nästan bara att sätta i ugnen.
4 portioner
1 gul lök
1 burk krossade tomater, ca 400 g
½ dl kaffegrädde
salt, peppar
4 - 6 lunchkorvar
2 dl långkornigt ris
salt
1 dl finklippt persilja
Skala och riv löken och blanda den med krossade tomater samt grädde i en ugnssäker form. Krydda. Dela korven på längden, dra av skinnet och lägg den delade korven i formen, så den nästan täcks av tomatsåsen.
Låt rätten puttra 25 minuter i 250° ugnsvärme. Koka under tiden riset enligt anvisning på förpackningen och vänd in finklippt persilja när det är färdigt.
Tid för tillagning: Ca 30 minuter
varav 25 minuter i ugnen.
Ibland måste det gå undan i köket! Den här grytan är då praktisk - nästan bara att sätta i ugnen.
4 portioner
1 gul lök
1 burk krossade tomater, ca 400 g
½ dl kaffegrädde
salt, peppar
4 - 6 lunchkorvar
2 dl långkornigt ris
salt
1 dl finklippt persilja
Skala och riv löken och blanda den med krossade tomater samt grädde i en ugnssäker form. Krydda. Dela korven på längden, dra av skinnet och lägg den delade korven i formen, så den nästan täcks av tomatsåsen.
Låt rätten puttra 25 minuter i 250° ugnsvärme. Koka under tiden riset enligt anvisning på förpackningen och vänd in finklippt persilja när det är färdigt.
Tid för tillagning: Ca 30 minuter
varav 25 minuter i ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar