tisdag 13 maj 2014

Korvgryta med ris

KORVGRYTA MED RIS

Ibland måste det gå undan i köket! Den här grytan är då praktisk - nästan bara att sätta i ugnen.

4 portioner

1 gul lök
1 burk krossade tomater, ca 400 g
½ dl kaffegrädde
salt, peppar
4 - 6 lunchkorvar
2 dl långkornigt ris
salt
1 dl finklippt persilja


Skala och riv löken och blanda den med krossade tomater samt grädde i en ugnssäker form. Krydda. Dela korven på längden, dra av skinnet och lägg den delade korven i formen, så den nästan täcks av tomatsåsen.

Låt rätten puttra 25 minuter i 250° ugnsvärme. Koka under tiden riset enligt anvisning på förpackningen och vänd in finklippt persilja när det är färdigt.

Tid för tillagning: Ca 30 minuter
varav 25 minuter i ugnen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar