FÄRSLÅDA MED LÖK
För alla som tycker om lök är den här färslådan något extra.
4 portioner
1½ dl kaffegrädde
1½ dl sodavatten
4 msk skorpmjöl
ca 600 g gul lök
2 msk smör eller margarin
salt, svartpeppar
300 g blandfärs
smör eller margarin till formen
Gott att äta till:
Potatismos, lingonsylt.
Blanda grädde och sodavatten och låt skorpmjölet svälla i blandningen ca 7 minuter. Skala löken och skär den i tunna skivor. Smält matfettet i en stor stekpanna och låt löken fräsa ljusgul under omrörning. Salta.
Arbeta färsen med salt och peppar. Tillsätt skorpmjölsblandningen - färsen ska vara smidig och lös. Smörj en ugnssäker form med matfett och lägg hälften av löken över bottnen. Bred ut färsen ovanpå och täck med resten av löken. Sätt in formen ca 40 minuter i 225° ugnsvärme.
Tid för tillagning: Ca 1 timme
varav ca 40 minuter i ugnen.
För alla som tycker om lök är den här färslådan något extra.
4 portioner
1½ dl kaffegrädde
1½ dl sodavatten
4 msk skorpmjöl
ca 600 g gul lök
2 msk smör eller margarin
salt, svartpeppar
300 g blandfärs
smör eller margarin till formen
Gott att äta till:
Potatismos, lingonsylt.
Blanda grädde och sodavatten och låt skorpmjölet svälla i blandningen ca 7 minuter. Skala löken och skär den i tunna skivor. Smält matfettet i en stor stekpanna och låt löken fräsa ljusgul under omrörning. Salta.
Arbeta färsen med salt och peppar. Tillsätt skorpmjölsblandningen - färsen ska vara smidig och lös. Smörj en ugnssäker form med matfett och lägg hälften av löken över bottnen. Bred ut färsen ovanpå och täck med resten av löken. Sätt in formen ca 40 minuter i 225° ugnsvärme.
Tid för tillagning: Ca 1 timme
varav ca 40 minuter i ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar