tisdag 13 maj 2014

Köttbullar för festen

KÖTTBULLAR FÖR FESTEN

De här utsökta köttbullarna tillagas i ugn. Som tillbehör serverar vi ris, hemlagat potatismos och/eller en fräsch grönsallad.

4 portioner

2 gula lökar
500 g nötfärs
1 dl vispgrädde
1 tsk salt
1½ krm svartpeppar
1 krm timjan
2½ dl stark buljong
½ tsk maizena
2½ dl rödvin

Garnering:
hackad persilja


Skala och hacka lökarna. Blanda samman nötfärs, lök, grädde, salt, peppar och timjan till en färs. Forma den till små köttbullar och lägg dem i en smord, ugnssäker form.

Vispa samman buljong, maizena och vin. Häll blandningen över. Hacka och strö på litet persilja. Sätt fatet på galler i nedre delen av ugnen i 175° 40 minuter. Täck över fatet med ett lock eller folie de första 15 minuterna.

Tid för tillagning: Ca 50 minuter
varav 40 minuter i ugnen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar