KÖTTBULLAR FÖR FESTEN
De här utsökta köttbullarna tillagas i ugn. Som tillbehör serverar vi ris, hemlagat potatismos och/eller en fräsch grönsallad.
4 portioner
2 gula lökar
500 g nötfärs
1 dl vispgrädde
1 tsk salt
1½ krm svartpeppar
1 krm timjan
2½ dl stark buljong
½ tsk maizena
2½ dl rödvin
Garnering:
hackad persilja
Skala och hacka lökarna. Blanda samman nötfärs, lök, grädde, salt, peppar och timjan till en färs. Forma den till små köttbullar och lägg dem i en smord, ugnssäker form.
Vispa samman buljong, maizena och vin. Häll blandningen över. Hacka och strö på litet persilja. Sätt fatet på galler i nedre delen av ugnen i 175° 40 minuter. Täck över fatet med ett lock eller folie de första 15 minuterna.
Tid för tillagning: Ca 50 minuter
varav 40 minuter i ugnen.
De här utsökta köttbullarna tillagas i ugn. Som tillbehör serverar vi ris, hemlagat potatismos och/eller en fräsch grönsallad.
4 portioner
2 gula lökar
500 g nötfärs
1 dl vispgrädde
1 tsk salt
1½ krm svartpeppar
1 krm timjan
2½ dl stark buljong
½ tsk maizena
2½ dl rödvin
Garnering:
hackad persilja
Skala och hacka lökarna. Blanda samman nötfärs, lök, grädde, salt, peppar och timjan till en färs. Forma den till små köttbullar och lägg dem i en smord, ugnssäker form.
Vispa samman buljong, maizena och vin. Häll blandningen över. Hacka och strö på litet persilja. Sätt fatet på galler i nedre delen av ugnen i 175° 40 minuter. Täck över fatet med ett lock eller folie de första 15 minuterna.
Tid för tillagning: Ca 50 minuter
varav 40 minuter i ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar