KORVFAT MED POTATISMOS
Korv och potatismos är populär vardagsmat. Den här rätten kan lagas i förväg och sedan sättas in i ugnen en stund strax före serveringen. Den kan också mycket väl lagas på rester från en tidigare måltid.
4 portioner
1 kg potatis
salt
2 dl varm mjölk
1 tsk salt
½ tsk vitpeppar
1 krm riven muskot
700 g rökt medister- eller falukorv
2 dl mjölk eller grädde
1 - 2 tsk chilisås
1 msk senap
ev salt och vitpeppar till såsen
Tips:
Om tiden är knapp kan man också laga
potatismoset på pulver. Smaksätt gärna
med litet finklippt gräslök eller persilja.
Gott att äta till:
Sallad.
Skala och skiva potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av. Pressa eller vispa potatisen till mos. Späd med varm mjölk. Rör moset lätt och smidigt. Smaksätt med salt, peppar och muskot.
Dra skinnet av korven. Skär den i skivor och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Lägg potatismoset runt kanterna. Blanda mjölk eller grädde med chilisås och senap. Smaksätt ev med salt och peppar. Häll såsen över korven.
Täck fatet med folie och grädda i ugn vid 200° ca 20 minuter. Ta sedan bort foliet och låt moset ta färg i ugnen ca 5 minuter.
Tid för tillagning: Ca 45 minuter
varav ca 25 minuter i ugnen.
Korv och potatismos är populär vardagsmat. Den här rätten kan lagas i förväg och sedan sättas in i ugnen en stund strax före serveringen. Den kan också mycket väl lagas på rester från en tidigare måltid.
4 portioner
1 kg potatis
salt
2 dl varm mjölk
1 tsk salt
½ tsk vitpeppar
1 krm riven muskot
700 g rökt medister- eller falukorv
2 dl mjölk eller grädde
1 - 2 tsk chilisås
1 msk senap
ev salt och vitpeppar till såsen
Tips:
Om tiden är knapp kan man också laga
potatismoset på pulver. Smaksätt gärna
med litet finklippt gräslök eller persilja.
Gott att äta till:
Sallad.
Skala och skiva potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av. Pressa eller vispa potatisen till mos. Späd med varm mjölk. Rör moset lätt och smidigt. Smaksätt med salt, peppar och muskot.
Dra skinnet av korven. Skär den i skivor och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Lägg potatismoset runt kanterna. Blanda mjölk eller grädde med chilisås och senap. Smaksätt ev med salt och peppar. Häll såsen över korven.
Täck fatet med folie och grädda i ugn vid 200° ca 20 minuter. Ta sedan bort foliet och låt moset ta färg i ugnen ca 5 minuter.
Tid för tillagning: Ca 45 minuter
varav ca 25 minuter i ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar