lördag 10 maj 2014

Fettuccine med skinka och champinjoner

FETTUCCINE MED SKINKA OCH
CHAMPINJONER

Det italienska köket blir bara mer och mer populärt i vårt land. Särskilt alla slags pastarätter brukar hälsas med förtjusning av familjens barn och ungdomar. Här är en ny variant, som blir både god och billig.

4 portioner

250 g fettuccine (äggnudlar)
vatten, salt
250 g rökt skinka
1 pkt djupfrysta ärter, ca 250 g
2 gula lökar
250 g färska champinjoner
2 msk smör eller margarin
1 tsk salt
2 krm vit- eller svartpeppar
1 msk vetemjöl
2½ dl grädde
ev klippt persilja

Tips:
I stället för skinka kan man använda
köttrester av något slag eller korv till
den här rätten.

Gott att äta till:
Riven ost och en sallad.


Koka nudlarna knappt mjuka i rikligt med lättsaltat vatten (2 tsk salt/l vatten) ca 10 minuter. Låt dem rinna av i ett durkslag.

Skär skinkan i tärningar och låt ärterna tina. Skala och hacka löken. Skölj och ansa champinjonerna och dela dem i bitar. Smält matfettet i en kastrull. Låt lök och champinjoner fräsa en stund utan att ta färg. Krydda med salt och peppar. Strö över mjölet och rör om. Späd med grädde under omrörning.

Tillsätt skinka, ärter och nudlar och hetta upp rätten. Strö ev över klippt persilja före serveringen.

Tid för tillagning: Ca 30 minuter.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar