ALLT-I-ETT-GRYTA
Grytor är ofta enkla att tillaga. I den här grytan varvar man alla ingredienserna, häller på vätska och låter sedan det hela stå och puttra tills allt är mört. Koktiden beror på hur mört köttet är.
4 - 5 portioner
600 g nötkött av t ex innanlår
eller högrev
3 gula lökar
2 msk smör eller margarin
1 kg potatis
2 tsk salt
2 lagerblad
½ tsk vitpeppar
1½ dl buljong
½ flaska öl
1 msk äkta soya
Tips:
Man kan också låta grytan eftersteka
i ugnen vid 200°. Det tar i så fall ca
1½ timmar.
Gott att äta till:
Inlagd gurka och gärna råkostsallad.
Skär kött och lök i tunna skivor. Bryn kött och lök i matfettet i en gryta. Skala potatisen och skär den i inte alltför tunna skivor. Blanda kött, lök och potatis i grytan. Krydda med salt, lagerblad och peppar.
Häll över buljong och öl. Låt sjuda ca 40 minuter under lock eller tills allt är mört. Smaksätt med soya och ev mer salt och peppar.
Tid för tillagning: Ca 1 timme.
Grytor är ofta enkla att tillaga. I den här grytan varvar man alla ingredienserna, häller på vätska och låter sedan det hela stå och puttra tills allt är mört. Koktiden beror på hur mört köttet är.
4 - 5 portioner
600 g nötkött av t ex innanlår
eller högrev
3 gula lökar
2 msk smör eller margarin
1 kg potatis
2 tsk salt
2 lagerblad
½ tsk vitpeppar
1½ dl buljong
½ flaska öl
1 msk äkta soya
Tips:
Man kan också låta grytan eftersteka
i ugnen vid 200°. Det tar i så fall ca
1½ timmar.
Gott att äta till:
Inlagd gurka och gärna råkostsallad.
Skär kött och lök i tunna skivor. Bryn kött och lök i matfettet i en gryta. Skala potatisen och skär den i inte alltför tunna skivor. Blanda kött, lök och potatis i grytan. Krydda med salt, lagerblad och peppar.
Häll över buljong och öl. Låt sjuda ca 40 minuter under lock eller tills allt är mört. Smaksätt med soya och ev mer salt och peppar.
Tid för tillagning: Ca 1 timme.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar