KINESISK VALNÖTSKYCKLING
Enligt kinesisk matlagning är alla råvarorna förberedda för att sedan snabbt stekas i en wok eller stor stekpanna.
4 portioner
4 kycklingfiléer, ca 400 g
Marinad:
½ dl soya
2 msk vinäger
1 msk farin
1 hackad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
2 msk sesamfrön
ca 3 dl finstrimlad purjolök
2 msk olja
1 msk riven färsk ingefära
eller ca 1 tsk mald ingefära
200 g skivade färska champinjoner
1 strimlad röd paprika
2 - 3 stjälkar selleri i tunna skivor
½ - 1 tsk salt
Tillbehör:
kokt ris, t ex jasminris, 1 dl grovt
hackade valnötter och sesamfrön
Skär kycklingköttet i strimlor. Blanda samman soya, vinäger, socker, lök, vitlök och sesamfrön. Låt köttet ligga i marinaden medan du förbereder övriga ingredienser.
Sätt på riset. Fräs strimlad purjolök i litet olja tillsammans med ingefära. Lägg i skivade champinjoner, paprikastrimlor och selleri och fräs några minuter. Lägg sedan upp blandningen på ett fat. Låt kycklingköttet rinna av i ett durkslag och spara marinaden.
Hetta upp resten av oljan och bryn köttet 3 - 4 minuter. Tillsätt purjoblandningen. Häll på marinaden och sjud några minuter. Smaka av och servera rätten överströdd med hackade valnötter och sesamfrön och kokt ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar