KATRINPLOMMONKRÄM MED APELSIN
En enkel och god efterrätt som går fort att laga av kärnfria katrinplommon. Apelsinbitarna i den kalla krämen ger en frisk smak och dessutom värdefulla C-vitaminer.
4 portioner
1 fp kärnfria katrinplommon, ca 225 g
6 dl vatten
3 - 4 msk socker
½ msk potatismjöl
ca ½ dl vatten
2 apelsiner
Gott att äta till:
Grädde eller gräddmjölk.
Koka upp katrinplommonen i vattnet och låt dem koka sakta ca 5 minuter. Smaksätt med socker. Rör ut potatismjölet i litet kallt vatten. Dra kastrullen från värmen och rör försiktigt ned potatismjölsredningen.
Sätt kastrullen över värmen igen. Låt krämen få ett hastigt uppkok utan omrörning, annars blir den seg. Låt krämen kallna under lock.
Skala apelsinerna och skär fruktköttet i små bitar. Blanda ned apelsinbitarna i den kalla krämen.
Tid för tillagning: Ca 15 minuter.
En enkel och god efterrätt som går fort att laga av kärnfria katrinplommon. Apelsinbitarna i den kalla krämen ger en frisk smak och dessutom värdefulla C-vitaminer.
4 portioner
1 fp kärnfria katrinplommon, ca 225 g
6 dl vatten
3 - 4 msk socker
½ msk potatismjöl
ca ½ dl vatten
2 apelsiner
Gott att äta till:
Grädde eller gräddmjölk.
Koka upp katrinplommonen i vattnet och låt dem koka sakta ca 5 minuter. Smaksätt med socker. Rör ut potatismjölet i litet kallt vatten. Dra kastrullen från värmen och rör försiktigt ned potatismjölsredningen.
Sätt kastrullen över värmen igen. Låt krämen få ett hastigt uppkok utan omrörning, annars blir den seg. Låt krämen kallna under lock.
Skala apelsinerna och skär fruktköttet i små bitar. Blanda ned apelsinbitarna i den kalla krämen.
Tid för tillagning: Ca 15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar