söndag 4 maj 2014

Söderhavskyckling

SÖDERHAVSKYCKLING

Denna kyckling är precis så spännande och exotisk som namnet antyder. Rätten kan förberedas på morgonen i god tid, förvaras kallt och sedan bara sättas i ugnen ungefär 30 minuter innan gästerna anländer.

8 portioner

2 kycklingar à 1 kg
3 msk vetemjöl
2 tsk salt
1 msk curry
smör eller margarin
1 rött äpple

Currysås:
1 stor gul lök
10 skivor bacon
1 - 2 msk curry
2 msk vetemjöl
1 stort syrligt äpple
2 msk tomatpuré
3 dl buljong
1 burk ananas i tärningar, 175 g


Börja med såsen så att den är klar när rätten ska sättas in i ugnen. Skala och hacka löken. Skär baconet i strimlor. Fräs upp alltsammans ett par minuter. Strö över curry och låt den fräsa med ett ögonblick. Blanda i mjölet och tomatpurén. Tillsätt buljong och ananasspad och låt allt sakta koka ca 10 minuter. Smaksätt med salt och lägg i ananastärningarna.

Dela kycklingarna i portionsbitar. Blanda mjöl, salt och curry i en plastpåse. Lägg i några kycklingbitar åt gången i påsen och skaka så att mjölet kommer runt om. Fortsätt med resten av kycklingbitarna. Bryn kycklingen i matfett och lägg efter hand över dem på ett ugnssäkert fat. Häll currysåsen över.

Stek i ugn vid 200° ca 35 minuter. Garnera fatet med små äppelskivor och servera rätten med kokt ris.

Tid för tillagning: Ca 1½ timme
varav ca 35 minuter i ugnen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar