måndag 5 maj 2014

God sallad med haricots verts

GOD SALLAD MED HARICOTS VERTS

En fräsch och aptitlig sallad blir en fin inledning på en måltid. Sallader som denna kan också med fördel blandas med hårdkokta, hackade ägg eller finhackad rökt skinka och blir då en hel ensamrätt till lunch eller middag.

4 portioner

1 pkt djupfrysta haricots verts,
ca 250 g, eller 1 burk, ca 425 g
3 tomater
100 g färska champinjoner
3 msk klippt gräslök

Sås:
1 msk vinäger
3 msk matolja
1 msk vatten eller grönsaksspad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gott att äta till:
Sprödvärmt bröd eller rätter av
kött eller fisk.


Snabbtina de djupfrysta bönorna eller låt de konserverade rinna av. Skölj och torka tomater och champinjoner. Lägg upp alltsammans i grupper på ett fat.

Blanda samman alla ingredienserna till såsen och häll den över. Låt salladen stå och dra ca 30 minuter. Strö över klippt gräslök och servera.

Tid för tillagning: Ca 15 minuter +
ca 30 minuter för salladen att dra.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar