KALVGRYTA MED PAPRIKA
Kalvkött är magert, mört och väldigt fint i smaken. Men smakar det så kostar det - kalvkött hör inte till det billigaste man kan äta. Därför är det särskilt viktigt att tillaga det med omsorg - så här t ex.
4 portioner
400 - 500 g kalvinnanlår
litet citronsaft
2 gula lökar
2 gröna paprikor
smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
4 - 5 tomater
2 dl tomatjuice
2 dl gräddfil
ev persilja
Gott att äta till:
Kokt potatis eller ris och sallad.
Putsa köttet. Skär det i tunna skivor. Droppa över litet citronsaft och låt det hela dra ca 10 minuter.
Skala lökarna. Skär dem i klyftor. Skölj och strimla paprikorna och ta noga bort alla kärnor. Bryn köttskivorna i litet matfett i en stekpanna. Lägg efter hand upp dem på ett ugnssäkert fat. Bryn löken och paprikan i stekpannan och lägg alltsammans över köttet på fatet. Krydda med salt och peppar.
Skölj tomaterna och skär dem i klyftor. Fräs dem hastigt i stekpannan och lägg dem också över köttet. Vispa ur stekpannan med litet tomatjuice. Häll detta över köttet och grönsakerna. Låt allt eftersteka i ugn vid 175° ca 25 minuter eller tills köttet känns mört. Pröva med en sticka.
Blanda ned gräddfilen och strö ev över litet klippt persilja.
Tid för tillagning: Ca 50 minuter,
varav ca 25 minuter i ugnen.
Kalvkött är magert, mört och väldigt fint i smaken. Men smakar det så kostar det - kalvkött hör inte till det billigaste man kan äta. Därför är det särskilt viktigt att tillaga det med omsorg - så här t ex.
4 portioner
400 - 500 g kalvinnanlår
litet citronsaft
2 gula lökar
2 gröna paprikor
smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
4 - 5 tomater
2 dl tomatjuice
2 dl gräddfil
ev persilja
Gott att äta till:
Kokt potatis eller ris och sallad.
Putsa köttet. Skär det i tunna skivor. Droppa över litet citronsaft och låt det hela dra ca 10 minuter.
Skala lökarna. Skär dem i klyftor. Skölj och strimla paprikorna och ta noga bort alla kärnor. Bryn köttskivorna i litet matfett i en stekpanna. Lägg efter hand upp dem på ett ugnssäkert fat. Bryn löken och paprikan i stekpannan och lägg alltsammans över köttet på fatet. Krydda med salt och peppar.
Skölj tomaterna och skär dem i klyftor. Fräs dem hastigt i stekpannan och lägg dem också över köttet. Vispa ur stekpannan med litet tomatjuice. Häll detta över köttet och grönsakerna. Låt allt eftersteka i ugn vid 175° ca 25 minuter eller tills köttet känns mört. Pröva med en sticka.
Blanda ned gräddfilen och strö ev över litet klippt persilja.
Tid för tillagning: Ca 50 minuter,
varav ca 25 minuter i ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar