söndag 4 maj 2014

Kålsallad med yoghurt

KÅLSALLAD MED YOGHURT

Hela vintern kan man köpa vitkål, som innehåller C-vitamin och dessutom är billig. Därför är det bra att kunna variera vitkålssalladerna. Här har vi kombinerat med yoghurt, som gör salladen frisk och god.

4 portioner

1 klyfta vitkål, ca 300 g
1 knippa rädisor, ca 10 st
1 dl naturell yoghurt
litet klippt persilja

Gott att äta till:
Stekt kött eller fisk.


Skölj och ansa vitkålen. Strimla den fint, gärna med en osthyvel. Skölj och ansa rädisorna och skär dem i småbitar. Blanda samman kål och rädisor i en salladsskål.

Häll över yoghurten och blanda om. Strö över klippt persilja och servera.

Tid för tillagning: Ca 10 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar