KÅLSALLAD MED YOGHURT
Hela vintern kan man köpa vitkål, som innehåller C-vitamin och dessutom är billig. Därför är det bra att kunna variera vitkålssalladerna. Här har vi kombinerat med yoghurt, som gör salladen frisk och god.
4 portioner
1 klyfta vitkål, ca 300 g
1 knippa rädisor, ca 10 st
1 dl naturell yoghurt
litet klippt persilja
Gott att äta till:
Stekt kött eller fisk.
Skölj och ansa vitkålen. Strimla den fint, gärna med en osthyvel. Skölj och ansa rädisorna och skär dem i småbitar. Blanda samman kål och rädisor i en salladsskål.
Häll över yoghurten och blanda om. Strö över klippt persilja och servera.
Tid för tillagning: Ca 10 minuter.
Hela vintern kan man köpa vitkål, som innehåller C-vitamin och dessutom är billig. Därför är det bra att kunna variera vitkålssalladerna. Här har vi kombinerat med yoghurt, som gör salladen frisk och god.
4 portioner
1 klyfta vitkål, ca 300 g
1 knippa rädisor, ca 10 st
1 dl naturell yoghurt
litet klippt persilja
Gott att äta till:
Stekt kött eller fisk.
Skölj och ansa vitkålen. Strimla den fint, gärna med en osthyvel. Skölj och ansa rädisorna och skär dem i småbitar. Blanda samman kål och rädisor i en salladsskål.
Häll över yoghurten och blanda om. Strö över klippt persilja och servera.
Tid för tillagning: Ca 10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar